Skrivtid

Att få till skrivtid under semestern var svårare än vad jag trodde. Jag har läst tips från skrivande själar om att sätta en fast tidpunkt på dagen då det kommer att ske, prioritera och prioritera igen. Men semestern saknar den vardagliga rutinen man annars har när man arbetar. Eller är det bara jag som inte är tillräckligt enveten? Hur gör ni andra som lyckas?

IMG_3231 (1)

Medan barnen tittar på ”Sommarlov” sätter jag mig ute i kvällssolen. Kanske jag hinner komma till min 80:e sida innan det är dags för läggning?

Annonser

5 reaktioner på ”Skrivtid

 1. annahelgesson 19 juli, 2017 / 08:35

  Det är svårt med rutiner under sommaren. Vi vill ju ha det friare under semestern, inte lika mycket måsten och tider att passa. Det är inte konstigt att skrivandet fungerar sämre då!

  Jag har haft tre skrivtillfällen hittills. En tvåtimmarspromenad då resten av historien spikades i mitt huvud. Två datorskrivande dagar som faktiskt har inneburit ett färdigt råmanus vid det här laget. 235 sidor kärlek och ångest. Haha! Känner mig nöjd och samtidigt sugen att få feedback så att jag kan börja förbättra texten.

  Känn ingen press över skrivandet. Då blir det oftast inte bra. Kanske du också kan få en heldag att skriva? Be familjen göra något utan dig.
  Kram och lycka till. Så nyfiken!

  Liked by 1 person

  • helenwigh 19 juli, 2017 / 10:21

   Ja, det måste ju vara så att det blir rutinkrasch. Ska fundera på om jag ska sätta upp mål eller liknande. Man vill ju framåt, samtidigt vill familjen att man är ”ledig”.

   Vad härligt det låter med dina tre tillfällen. Och tillfället där historien spikas i huvudet är ju så viktigt. Jag hade ett sånt tillfälle för ett par veckor sedan. Man måste igenom snåret för att kunna skriva igen, s a s. Det är bara du hör av dig om du vill ha något genomläst längre fram. Bara spännande att få göra!

   Jag kanske kan få till en heldagsskrivande. Eller kanske förmiddag/eftermiddag. Med planering kommer man långt! 🙂

   Stor kram och lycka till till dig!

   Gilla

   • annahelgesson 19 juli, 2017 / 10:30

    Skulle hemskt gärna vilja att du testläste så småningom. Om du gillar feelgood vill säga. Tänker att det nog bör vara läsare som kan genren. Vad tror du?

    Gilla

 2. helenwigh 20 juli, 2017 / 09:58

  Feelgood har jag koll på och gillar läsa själv. 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s