Antal ord skrivna under semestern

Semestern är slut… Tiden bara rusar iväg. Jag hade tänkt mig att hinna med en hel del, både skrivande, kurs, renoveringar, böcker att läsa, barn att mysa med och så vidare. Hur har det gått, då?

Kurs: Check! I Jorun Modéns anda. Rekommenderar henne varmt, som sagt.

Renovering: Check! Nästintill klart med att brädfodra om friggeboden.

Lästa böcker: Niet! Tre halvlästa böcker. Hur är det möjligt att behöva kasta sig in i tre (!) böcker?! Irriterande och stressande. Men lästa böcker med barnen: ca 20-30 st! Och de flesta hade de läst av egen ”maskin” och på egen nivå.

Myst med barnen: Check! Även om man aldrig uppnår någon sorts kvot där, så har jag sett till att jag umgåtts och SETT barnen. Pratat och diskuterat med dem.

Sist men inte minst… Skrivandet då?

Jodå, om man tänker att jag under början av februari till början av april präntade ner 63 sidor á 20 074 ord, har jag under sex veckor semester (dessvärre inte under varje dag då resor och annat gjort det omöjligt emellanåt) lyckats pränta ner ord så manuset växt till 104 sidor á 33 548 ord (firade 100-sidors dagen för några dagar sedan med en skål genom en svingande hand uppe i luften, för att sedan fortsätta skriva några rader till).

41 sidor är inte illa pinkat. Även om det kunde ha varit mer.

Hoppas ni andra skrivande själar där ute också fått ner några rader och tillåta er att känna er nöjda med dem, oavsett hur många de än blev.

5 reaktioner på ”Antal ord skrivna under semestern

 1. annahelgesson 11 augusti, 2017 / 07:13

  Bra jobbat med skrivandet! Gos med barnen är ändå det viktigaste så känn dig mer än nöjd.
  Jag har färdigställt ett råmanus på 240 sidor så jag är nöjd. Ett projekt som är över två år gammalt. Så ibland tar det tid. Mitt manus hade inte varit där det är idag utan den processen. Som Fredrik Backman sa i sitt sommarprat: Hälften av skrivandet är att tänka vad man ska skriva.
  Låt det ta sin tid och fortsätt din historia i huvudet.
  Stor kram och lycka till på jobbet!

  Gillad av 1 person

  • helenwigh 11 augusti, 2017 / 01:06

   Ja, att inte skynda sig på har sina gyllene fördelar med hur manuset ter sig. Kan bli många bra idéer man kläcker längs vägen, bara man inte stressar och pressar fram allt. Ett manus kan ju skrivas på oändligt många sätt!

   Önskar dig en härlig jobbstart också Anna! Stor kram!

   Gilla

 2. Carola 21 augusti, 2017 / 10:00

  41 sidor är jättebra jobbat! Själv har jag haft fullt upp med bygget och knappt ens haft tid för barnen. De har klarat sig bra ändå så stora som de är. Skriva lär jag inte hinna i höst heller då bygget fortsätter men jag har ju varit beredd på det så det är som det är med det. Glädjs åt att det går framåt för mina skrivkompisar istället 🙂

  Gillad av 1 person

  • helenwigh 21 augusti, 2017 / 05:45

   Ja, ditt bygge är något tidkrävande!!! Och ibland kanske tankarna dina far iväg till dina karaktärer och du kan leka med idéer på hur det kan arta sig i skriven text. Bra att du prioriterar så det inte blir en stress och press över alltsammans. 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s